Tiistain puolen tunnin opetustuokiostakin jäi jotain käteen. Tällä kertaa laatu korvasi määrän?
Viestinnän ammattilaisten mielestä portaali-sanaa pitäisi välttää. Kotisivut on vanhanaikainen termi, jonka sijaan pitäisi käyttää nettisivuja. Julkaisujärjestelmä on eri asia kuin sisällönhallintajärjestelmä -älkää pyytäkö ainakaan minua selittämään, mikä se ero on. Jotain julkaisujärjestelmää kuitenkin pitäisi osata käyttää, jos haluaa päästä joskus oikeisiin oman alan töihin. Good to know.

Aloin miettimään omaa tilannettani tämän kaiken suhteen. En ole koskaan todella ymmärtänyt, mikä on portaali. Kotisivut lipsahtavat aika useinkin -en edes tiennyt sen olevan jotenkin vanhanaikainen tapa ilmaista asia. Julkaisujärjestelmiäkin osaan käyttää kahta erilaista -siitä tosin saan kiittää aktiivisuuttani kaikkialla muualla paitsi koulussa. Kiitos Kuplan ja Opiskelijan Kymenlaakson, olen käyttänyt vähän Bloggeria ja paljon Content Manageria.

Vielä vuosi sitten en ymmärtänyt julkaisujärjestelmistä mitään. Suoraan sanoen, julkaisujärjestelmät-kurssi viime keväänä ei avannut asiaa niin paljon kuin viime syksy töiden parissa teki. Tästä voinee vetää sellaisen johtopäätöksen, että täysin uuden asian eteen joutuminen jonkun kurssin puitteissa ei useinkaan ole paras vaihtoehto päästä kärryille.

Mutta mitä opin tällä kertaa? Jos haluan myydä tyhmille, käytän portaali-sanaa. Jos olen tekemisissä vanhempien ihmisten kanssa, kotisivut toimivat. Nuorille ja asiasta jotain tietäville täytyy puhua nettisivuista. Julkaisu- ja sisällönhallintajärjestelmiä ei kannata mainitakaan -sillä vain nolaa itsensä, kun niitä käyttää kuitenkin väärissä asiayhteyksissä.